Om oss

Rosenhill är ett småskaligt bryggeri som brygger med hantverksmässiga metoder till främst den lokala marknaden. Bryggeriet drivs av Magnus & Carina Nygren och har varit verksamma sedan 2018.

Som många av Sveriges hantverksbryggerier startade det som en hobby för Magnus. Efter några år som hembryggare gjorde nyfikenheten att han utbildade sig till diplomerad hanverksbryggare på den Skandinaviska Bryggarhögskolan i Köpenhamn.

Efter utbildning och all ny kunskap blev hembryggeriet en hobby som Magnus brukar säga ”spårade ur” och förvandlades till en verksamhet.

Under våren (2021) har Magnus också beslutat att ta steget från IT-industrin till Bryggeri på heltid och ser fram emot en öppen marknad både avseende Covid-19 och möjlighet till Gårdsförsäljning.

Carina som arbetar som fristående redovisningskonsult och dessutom är utbildad öl sommelier hoppar in i verksamheten när det behövs och sköter även administration, försäljning och leveranser.

Bryggeri Rosenhill har också under normala tider (utan pandemi) öppet för bokningar avseende rundvandringar, ölprovningar m.m. i sin bryggpub som ligger i anslutning till bryggeriet.